František Slivoně se stal Seniorem roku 2012 v Plzni

13. listopad 2012

Seniorem roku 2012 v centrálním plzeňském obvodu se stal František Slivoně z Plzně - Skvrňan. Do ankety, kterou úřad třetího obvodu vyhlásil letos už počtvrté, mohl kdokoliv nominovat kohokoliv nad 60 let s trvalým bydlištěm v daném obvodě. Pětičlenná porota letos vybírala z 9 nominovaných aktivních seniorů.

František Slivoně si vítězství zasloužil zejména za své koníčky – ruční výrobu nejrůznějších příbytků pro zvířata v ZOO, věnuje se také Gruntovním knihám a genealogii. Zároveň je také místopředsedou organizace Svazu důchodců pro Plzeň – Skvrňany. Jak sám řekl, největší radost mu ale dělá výroba píšťalek pro děti.

Na druhém místě se umístila paní Miroslava Lešová za svojí aktivní činnost ve Svazu důchodců pro Plzeň – střed, a to zejména při organizaci zájezdů, výletů a exkurzí. Třetí místo obsadil František Štochl, který působí dlouhá léta v tělovýchově, a to v plavání.

Senior roku 2012 František Slivoně

Stejně jako minulý rok byla i letos udělena „Cena poroty“, kterou osobně předal Vilém Dubnička paní Bohuslavě Cibulkové.

autor: mkl
Spustit audio