Hlasujte o nejkrásnější nádraží

8. říjen 2019 08:20

Už jen do čtvrtka můžete hlasovat o Nejkrásnější nádraží. Kromě Harrachova, Čelákovic nebo Božejovic je mezi finalisty i jedno nádraží V Plzeňském kraji.

Lidé opět vybírají nejkrásnější nádraží v zemi. Mezi deseti finalisty je také nádraží Železná Ruda–Alžbětín, jako jediný zástupce mezi finalisty z Plzeňského kraje. Anketa se koná pravidelně od roku 2007, nejdříve zájemci z řad veřejnosti nominují své favority, z nich pak odborná porota vybere deset finalistů. Pak už je rozhodnutí opět v rukou veřejnosti, která z oněch deseti vybírá to nejkrásnější nádraží.

Čtěte také

Přesně na hranicích

Česko-německé nádraží v Železné Rudě vzniklo v roce 1877 a státní hranice prochází přímo prostředkem budovy, ve které je umístěno mimo jiné i infocentrum a muzeum Šumavy. Ve zdůvodnění nominace přihlašovatel uvedl, že na tomto krásném nádraží je vidět laskavá péče zaměstnanců, budova i okolí jsou hezky upravené, je tam dost laviček, parkovacích míst i odpadkových košů.

Finalisté z kraje už byli, vítěz ne

Letos se soutěž koná již potřinácté a vloni o titul usilovalo třeba nádraží v Hrádku u Sušice, před tím to bylo nádraží v Nepomuku, v dalších letech nádraží v Sušici, Běšinech nebo Nemilkově. Dosud žádné nádraží z Plzeňského kraje ale titul Nejkrásnější nádraží ještě nezískalo. 

Čtěte také

Lidé mohou hlasovat v anketě už jen do 10. října, stačí do vyhledávače zadat heslo Nejkrásnější nádraží. Rozhodně stojí za to posílat hlasy favoritům až do konce, protože každý hlas se počítá a rozhodnout může třeba právě ten jeden. Výsledky se jako vždy vyhlašují v Senátu České republiky, tentokrát 12. listopadu. 

autoři: Jitka Englová , Michaela Svobodová | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio