Hnačov - láska na celý život. Některé rodiny do kempu jezdí nepřetržitě desítky let

6. srpen 2023 16:10, aktualizováno

Společná rodinná dovolená už po několik generací. A každý rok na stejném místě. Přesně takto vždy v létě tráví chvíle volna rodina Mikešova z Ústecka. Už desítky let je její každoroční destinací kemp v Hnačově na Klatovsku.

Tradice rodiny Mikešových z Bíliny se předává z generace na generaci. „Poprvé jsem zde byl se svými rodiči a sestrou už v roce 1968. Kemp jako takový ještě neexistoval, stanovali jsme na veřejném tábořišti. Neměli jsme tu pitnou vodu, chodili jsme do vsi k pumpě. Umývárny, toalety, to všechno bylo takové sparťanské,“ vzpomíná s úsměvem pan Mikeš, který od své první návštěvy Hnačova nevynechal kromě času stráveného na vojně ani jeden rok. Od roku 1980 jezdí do kempu s manželkou a od roku 1985 i s dětmi.

Dnes mají Mikešovi dvě děti už dospělé a ty na Hnačov také pravidelně vyrážejí spolu se svými rodinami. Jak samy říkají – je to takový rituál.

„Jezdí sem lidé, s nimiž se tu každoročně setkáváme, to k našemu pobytu v kempu neodmyslitelně patří,“ uvádí pan Mikeš. I když se sem ale někteří návštěvníci vrací často, rodina, která sem jezdí už čtvrtou generaci jako Mikešovi, je tu přece jen stále unikát.

autoři: Jitka Englová , abk | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio

Související