V kempu na Hnačově se připravují na novou sezónu, hosté se mohou těšit na mnohá vylepšení

24. duben 2023 09:12, aktualizováno

Provozovatelé penzionů a kempů se chystají na nadcházející letní sezónu. Třeba v Hnačově na Klatovsku kemp provozuje sama obec a každý rok investuje do jeho vylepšení.

I když si zatím s námi aprílové počasí hodně hraje a teplé dny zalité sluncem si nechává spíš v záloze, pracovníci hotelů, penzionů a kempů teď mají plné ruce práce s přípravami na letní sezónu. Kromě úklidu se někde dodělávají i stavební úpravy. Nejinak tomu je v Hnačově na Klatovsku. V této obci žije necelá stovka občanů, kapacita kempu je ovšem přes 600 osob. Ubytovat se zde mohou nejen ve stanech a karavanech, ale také ve více než třiceti chatkách.

I když už je kemp starší, obec se ho snaží stále zvelebovat, investuje do novinek a vymýšlí akce, které by nalákaly ubytované i lidi z okolí. Těšit se lze třeba na pravidelná divadelní představení nebo aktivity ve wake parku.

„Letos rozšiřujeme příjezdovou komunikaci a umisťujeme na ni závory, u nichž budou kamery snímat poznávací značky, takže vjezd bude povolen jen oprávněným osobám. Dále zastřešujeme terasu restaurace, jednu chatičku rekonstruujeme a další opravujeme,“ popisuje zásadní změny starosta Hnačova Jiří Šebesta. Obec letos do kempu investuje zhruba 800 tisíc korun. „Dá se říct, že to, co nám vydělá, do něj vracíme zpět. Jsme rádi, že kemp máme, i když to znamená spoustu starostí, a naší snahou je ho nejen udržet, ale také neustále posouvat dál.“

Co se týče chatek, na blížící se sezónu jsou v Hnačově už téměř beznadějně vyprodané. Prostoru pro karavany stany je ale dostatek. I přes zmíněné investice a všeobecné zdražování zastupitelé rozhodli, že ceny za pobyt v kempu letos zvyšovat nebudou.

autoři: Jitka Englová , abk | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio

Nejnovější zprávy