Hokejová euforie ovládla Plzeň. Oslavy mistrovského titulu trvaly do rána

22. duben 2013

Plzeňští Indiáni zvítězili v sedmém finálovém zápase play-off ve Zlíně 4:3 ve druhém prodloužení a slaví první mistrovský titul v historii. Plzeňští fanoušci povzbuzovali svůj tým na obou stadionech - ve Zlíně i v plzeňské ČEZ Aréně, kde se zápas promítal na kostce nad ledem.

„Je to škoda. Rozhodčí nás bohužel řežou a nedá se nic dělat. Musíme bojovat dál a doufat ve vítězný konec,“ říkal po dvou třetinách nervydrásajícího finále jeden z plzeňských fanoušků Petr Archman.

A to ještě netušil, že po další třetině bude ještě rozmrzelejší. Indiáni v utkání potřetí vedli, už měli mistrovský titul na dosah, ale 10 vteřin před třetí sirénou Zlín potřetí vyrovnal.

„Teď to bylo prostě hodně blízko. Už jsem si myslel, že to zvládneme. Nevím. Kdyby to dneska nevyšlo, snad nebudeme čekat zase tolik let. Kdybychom čekali zase přes dvacet let, nevím, jestli se toho ještě člověk vůbec dočká,“ smutnil po šedesáti minutách hry další plzeňský fanoušek Martin Velíšek.

Velíšek pak během prvního prodloužení trnul při vyložených šancích zlínských Beranů. Ve druhém nastaveném čase ovšem Indiáni zvedli hlavu a jejich kapitán Martin Straka jim pak zajistil zápis do hokejové historie, který probudil obrovskou euforii v řadách fanoušků.

Plzeň slaví historicky první mistrovský titul. Podle plzeňského fanouška Jiřího Dvořáka, který pamatuje i 21 let staré finále proti Trenčínu, to je titul více než zasloužený.

„To bylo prostě finále se vším všudy. Tady nikdo nemůže říct nějaké ‚To mohlo být…‘ Sedm zápasů a myslím si, že to bylo hodně štěstí. Ten hokejový bůh se přiklonil hodně k Plzni,“ myslí si Jiří Dvořák.

Čtěte také

Mistrovský titul se v Plzni slavil celou noc. Hokejisté dorazili ze Zlína krátce po páté ráno na náměstí Republiky v centru města, kde pozdravili fanoušky.

Přivítání bylo bouřlivé: potlesk a skandování nebraly konce. Hokejisté proběhli i pomyslnou uličkou slávy, která byla dlouhá téměř přes celé náměstí, protože ocenit výkon svých idolů vyrazila na náměstí zhruba tisícovka fanoušků.

autoři: jnm , Marína Dvořáková
Spustit audio