Hrnečková buchta a likér z aronie
podle paní Marie
Hrnečková buchta s aronií
Ingredience
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 3/4 hrnku krystalového cukru
- 3/4 hrnku mléka
- 1/2 hrnku oleje
- 1 prášek do pečiva
- 2 vejce
- 75 dkg aronie (černý jeřáb)
- Drobenka: 5 dkg másla
- 10 dkg hrubé mouky
- 12 dkg cukru krystal
- 1 vanilkový cukr
Suché suroviny promícháme, přidáme vejce, olej a mléko. Těsto nesmí být moc řídké. Nalijeme na pekáč, posypeme aronií a zasypeme drobenkou.
Pečeme asi 20 minut na 190 stupňů Celsia.
Likér z aronie
Ingredience
- 1 kg aronie
- 1 l vodky
- 1 l vody
- 40-50dkg cukru
Do pětilitrové nádoby dáme rozmixovanou aronii, zalijeme vodkou a necháme macerovat 4 až 6 týdnů. Slijeme, převaříme půl litru vody s cukrem, necháme vystydnout a přidáme k aronii.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Anglický humor, který léčí! A nestárne...
Vladimír Kroc, moderátor


Doktor v domě
Populární humoristická kniha ze života mediků, lékařů a jejich pacientů. Čte Aleš Procházka, režie Vlado Rusko.