Jak neplýtvat v kuchyni potravinami

12. únor 2024

Každý rok se v České republice vyhodí milion tun potravin. Při dnešních cenách to jsou ztracené miliardy.

Jak efektivně plánovat v kuchyni, jak využít zbytky, které zbytečně vyhazujeme? Na dotazy odpovídá šéfkuchař Ivo Růžička a dozvíte se třeba i to, jaký je rozdíl mezi termíny "spotřebujte do" a "minimální trvanlivost".

autor: Jiří Trnka | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.