Jak se v Plzni vařilo? Přijměte pozvání na kulinářský výlet do 19. století
3. listopad 2021
Dostupnost a kvalita lidové stravy na plzeňském venkově se na konci 19. a na začátku 20. století zlepšovala. Velkou ranou pro rakousko-uherské hospodářství a tím i pro výživu našich předků byla ale první světová válka.
Jaké pokrmy byly na venkovském, jaké na městském stole? A jak se nakupovalo na trzích na přelomu 19. a 20. století? Poslechněte si folklorní půlhodinku. Dozvíte se také, jak složité to bylo s jídlem za první světové války.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka