Je cyklistická doprava v Plzni Popelkou?

11. duben 2014

V diskusi Co vás zajímá se živě besedovalo o podmínkách pro cyklisty ve městě a přilehlých částech.

Potřebuje město Plzeň cyklokoordinátora? A co další cyklostezky? Co cyklistům v Plzni nejvíc chybí? Nejen na tato témata se živě diskutovalo ve studiu S3 za přítomnosti diváků v přímém rozhlasovém přenosu pořadu Co vás zajímá Českého rozhlasu Plzeň. Pořad byl koncipován tak, že živě šla do vysílání první část diskuse, zbytek proběhl za účasti mikrofonů a kamer na záznam.

V pořadu se pod vedením moderátora Stanislava Juríka mísily názory diváků a posluchačů s odbornými pohledy hostů besedy. Pozváni byli: náměstek primátora města Plzně Miroslav Šimák, národní cyklokoordinátor Jaroslav Martynek, dopravní projektant Květoslav Syrový, cykloprůvodkyně a novinářka Radka Žáková a koordinátorka infrastruktury Správy veřejného statku města Plzně Pavla Dyntarová.

Diskutovalo se např. o problémovém přístupu do města po příjezdu vlakem nebo autobusem, nedostatek stojanů pro kola v centru města, absence dlouhodobější dopravní koncepce a další záležitosti.

Co je to cyklogenerel města? Jak přistoupit k problematice souběhu různých druhů dopravy v kritických místech ve městě? A která města v ČR by mohla být pro Plzeň příkladem?

Poslechněte si audiozáznam nebo se podívejte na video.

Spustit audio