Ježíškova vnoučata zahrála seniorům v Trhanově

31. leden 2024 14:17

Radost z muziky i návštěvy měli o víkendu senioři z Domova se zvláštním režimem Vital Life v Trhanově na Domažlicku. Přijela za nimi totiž Ježíškova vnoučata. Parta devíti muzikantů ze Šumavy jim hrála a zpívala country písničky.

Ježíškova vnoučata v Trhanově

Ježíškova vnoučata plní přání ještě teď v novém roce. Například parta přátel a muzikantů z Šimanova na Klatovsku přijela zahrát a zazpívat country písničky klientům z Domova se zvláštním režimem v Trhanově na Domažlicku. Většina seniorů sice kvůli své diagnóze moc nemluví, na tvářích všech bylo přesto poznat, že mají radost. A někteří si dokonce společně se svými ošetřovateli zatancovali. „Na naše klienty má hudba velmi příznivý vliv, navíc takové odpoledne s muzikanty je pro ně vítanou změnou a zpestřením,“ prozradila administrativní pracovnice domova Petra Knopová.

Ježíškova vnoučata v Trhanově

Pro hudebníky, kteří si říkají „Dobrá parta“, to bylo vůbec poprvé, kdy se do projektu Ježíškova vnoučata zapojili. Zato v domově Vital Life ho znají velice dobře. Jak uvedla Petra Knopová, projekt pomáhá obyvatelům domova už šest let. Za tu dobu bylo zprostředkováno báječných 356 dárků.

autoři: Martina Klímová , abk | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio