Ježíškovi můžete i letos napsat do Železné Rudy

28. listopad 2022 18:06, aktualizováno

V Železné Rudě začala úřadovat populární Ježíškova pošta. Co máme udělat pro to, abychom si mohli nechat orazítkovat dopis Ježíškovi?

Ježíškovi pošťáci – tedy pracovníci železnorudského infocentra – nejprve vyrazili do terénu, jejich první zastávkou byla Hojsova Stráž. Zde navštívili knihovnu a zúčastnili se tvořivé dílny, při které děti vyráběly figurky do betlému nebo plstěné ozdoby. Pokud v rámci dílny také stvořily dopis Ježíškovi, staly se letos prvními pisateli, kteří na něj dostali charakteristické ježíškovské razítko.

„Hojsova Stráž byla naše první stanoviště, pak jsme pokračovali na rozsvícení stromku v Železné Rudě, kde nám zájemci mohli své dopisy také předat,“ uvedla vedoucí informačního a environmentálního centra v Železné Rudě a momentálně také poštmistrová Barbora Kučeravá. Přímo v infocentru se začalo úřadovat v pondělí.

Lidé mohou na Ježíškovu adresu zasílat dopisy i pohlednice, případně se mohou v infocentru zastavit, a to každý den od 8:00 do 17:30 – a pokud nemají dopis už připravený, mohou ho napsat přímo na místě na speciální dopisní papír. Pracovnice „pošty“ následně všechna psaní orazítkují a buď vrátí zpět, nebo pošlou dál na místo určení. Aby se vše stihlo, poslední termín pro poslání dopisu poštou je 20. prosince, osobně mohou lidé dorazit nejpozději ve čtvrtek 22. 12. 2022.

autoři: Jitka Englová , abk | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio