Kapela Úsměv z Horní Břízy vystoupí v Českém rozhlasu Plzeň!

29. březen 2019

Zveme vás na natáčení dalšího dílu pořadu „U muziky s Plzeňáky“ – tentokrát s oblíbenou kapelou folklorního souboru Úsměv z Horní Břízy. Přijďte se do našeho studia potěšit pěknými lidovými písničkami ze západních Čech!

U zrodu folklorního souboru Úsměv z Horní Břízy stál v roce 1958 hornobřízský rodák a hudební redaktor ČR Plzeň Zdeněk Bláha. V loňském roce soubor oslavil už 60. výročí své existence. Od svého založení se věnuje lidovým tancům, písním a hudbě především z okolí Horní Břízy, Dolnobělska, Plaska, Kralovicka a Plzeňska.

Úsměv v názvu i na tváři

Kapela Úsměv při vystoupeních doprovází skupinu tanečníků, sama se ale podílela na množství natočených snímků lidové hudby, které vyšly na mnoha hudebních nosičích. Soubor dlouhodobě spolupracuje s Českým rozhlasem, Českou televizí a úspěšně prezentuje na folklorních festivalech u nás i ve světě. Aby dostál svému jménu, snaží se soubor Úsměv při každém vystoupení přinášet na jeviště vtip, veselost a dobrosrdečný humor. Přijďte si ho užít do našeho rozhlasového studia!

Natáčení pořadu „U muziky s Plzeňáky“ s kapelou Úsměv z Horní Břízy proběhne ve čtvrtek 4. dubna od 17 hodin ve velkém hudebním studiu Českého rozhlasu Plzeň. Vstup je zdarma (vstupenky se vydávají hodinu před začátkem do naplnění kapacity studia). Těšíme se na vás!

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.