Kaše z dýně Hokaidó

podle paní Jany z Plzně.

Suroviny:

  • 1 dýně Hokaidó střední velikosti
  • cca 500 ml šlehačky (záleží na tom, jak hustou kaši chceme)
  • 1 větší cibule
  • máslo
  • olej
  • pepř
  • sůl

Postup:

Omytou dýni rozřízneme, vyndáme z ní semínka a nakrájíme ji na kostky. Na oleji orestujeme nahrubo nakrájenou cibuli. Přidáme dýni, zalijeme šlehačkou. Opepříme, osolíme a pod pokličkou vaříme doměkka – občas promícháváme. Uvařenou dýni rozmixujeme na jemnou kaši a nakonec vmícháme kousek másla.

autor: posluchač

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.