Kašperské Hory zvou na noční prohlídky hřbitovního kostela

2. srpen 2022 18:46, aktualizováno

Tajemný kostel svatého Mikuláše v Kašperských Horách se letos otevřel návštěvníkům. Tento týden nabídne i noční prohlídky.

Posadit se do chladného kostela, nechat na sebe působit klid, obdivovat práci našich předků a zaposlouchat se do výkladu fundovaného průvodce. To vše teď můžete zažít v kostele svatého Mikuláše v Kašperských Horách. Po celý týden kromě neděle tam návštěvníky několikrát denně provádějí průvodci z hradu Kašperk. Teď tam ale správa hradu připravuje ještě další zpestření.

„Mimořádně jsme se rozhodli zařadit do programu i večerní prohlídky, ty se uskuteční již ve čtvrtek 4. srpna po setmění. V osvětleném kostele se lidé dozvědí něco o podivuhodné historii tohoto místa,“ uvedl kastelán hradu Kašperk Václav Kůs. Na čtvrteční večer jsou připravené hned tři prohlídky od 21, 22 a 23 hodin, na které není třeba se nijak předem objednávat. „Stačí přijít osvětlenou alejí k tomuto hřbitovnímu kostelu, který je kilometr a půl vzdálený od zdejšího náměstí,“ řekl Kůs s tím, že atmosféra je tady neopakovatelná.

Divadlo i noční prohlídky na hradě

Vloni už v kostele hrál představení divadelní spolek Kašpar. Ten také od 9. do 11. srpna v prostorách bývalého paláce na hradě Kašperk představí Shakespearova Macbetha. „Od 25. do 27. srpna také chystáme na hradě noční prohlídky s detektivním laděním, doporučil bych rezervaci na našem emailu info@kasperk.cz,“ dodal kastelán.

autoři: Veronika Krátká , Michaela Svobodová | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio