Klatovy fandí hokeji, místní iniciativa zřídila velkou sportovní fanzónu

22. květen 2024 14:54

Šest gólů během třetí třetiny. Tak vypadalo utkání Česko–Kanada ve středu 21. května. Nakonec rozhodlo prodloužení a Češi v něm prohráli 3:4. Dramatický závěr zvedal ze židlí fanoušky nejen v O2 Aréně v Praze – fandilo se třeba i v Klatovech.

Hokejová fanzóna u restaurace Klatovský dvůr

Parkoviště u restaurace Klatovský dvůr v Klatovech se během mistrovství světa v hokeji změnilo v jednu velkou sportovní fanzónu. Lidé tady mohou sledovat utkání českého týmu na velkoplošné obrazovce. Celá akce je dílem iniciativy Klátím sport, kterou založil majitel Klatovského dvora Václav Jandoš. Techniku včetně LED obrazovky 6x4 metru určenou pro venkovní vysílání zase dodal Filip Špaček. „Na první zápas mistrovství k nám dorazilo mezi 400 a 500 lidí a od té doby se nám návštěvnost drží na podobném čísle u každého utkání,“ říká Václav Jandoš.

Hokejová fanzóna u restaurace Klatovský dvůr

Pořadatelé před zápasy chystají i doprovodný hokejový program, který cílí na celé rodiny – ať už je to autogramiáda úspěšných odchovanců klatovského hokeje, nebo sportovní odpoledne pro děti. Klatovský dvůr bude samozřejmě vysílat i čtvrtfinále, a to ve čtvrtek 23. května od 20:20 hodin.

autoři: Jitka Englová , abk | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio