Kološvárské zelí
podle paní Oliny z obce Kryly
Suroviny :
25 dkg rýže
10 dkg kysaného zelí
10 dkg vepřového masa
5 dkg uzeniny
1 větší cibule
olej ( špek)
1 smetana ke šlehání
libeček, pažitka, petrželka, sedmikrásky…
sůl, pepř
Postup:
Uvaříme zvlášť rýži a kysané zelí. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme vepřové maso pokrájené na kostičky a dusíme. V míse smícháme dohromady uvařenou rýži, zelí, podušené maso, přidáme zvlášť orestovanou uzeninu, nasekané bylinky, osolíme a opepříme. Dáme do zapékací misky a vložíme do trouby. Po 20 minutách zalijeme smetanou, přikryjeme pokličkou a necháme dojít v troubě.
Příloha: salát z červené řepy
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka