Kosmatice

Podle Václava Malovického – vlastivědného gurmánského etnografa a spisovatele

Suroviny:


Čerstvě rozkvetlá květenství bezu
1/4kg hladké mouky
1/4l mléka
3 vejce
sůl

Postup:


Čerstvě rozkvetlá květenství bezu dobře vypereme ve studené vodě. Zbavíme dlouhých stonků a obalíme v těstíčku. Těstíčko si připravíme z mouky, mléka, rozšlehaných vajec a soli. Mléko můžete nahradit vínem nebo pivem. Na pánvi rozpálíme tuk na smažení a obalené květy usmažíme do zlatova. Můžeme podávat jako hlavní jídlo s bramborem a zeleninovým salátem.

autor: odborník

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.