Kosmatice
Podle Václava Malovického – vlastivědného gurmánského etnografa a spisovatele
Suroviny:
Čerstvě rozkvetlá květenství bezu
1/4kg hladké mouky
1/4l mléka
3 vejce
sůl
Postup:
Čerstvě rozkvetlá květenství bezu dobře vypereme ve studené vodě. Zbavíme dlouhých stonků a obalíme v těstíčku. Těstíčko si připravíme z mouky, mléka, rozšlehaných vajec a soli. Mléko můžete nahradit vínem nebo pivem. Na pánvi rozpálíme tuk na smažení a obalené květy usmažíme do zlatova. Můžeme podávat jako hlavní jídlo s bramborem a zeleninovým salátem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.