Kozoroh Michal Tučný

Znáte někoho, kdo se narodil ve znamení Kozoroha? Pokud ano, pak jste si možná všimli, že myslí dlouhodobě a dokáže se pro své cíle ledasčeho příjemného zříct. Jednomu slavnému českému zpěvákovi narozenému v tomto zemském znamení jsou  věnovány i tyto Hvězdy, hity, legendy.

Kozorozi jsou zvláštní znamení. Jsou tvrdohlaví, ničemu nevěří a tak si raději vše prožijí sami a tím se přesvědčí, jak to vlastně funguje.

Je překvapivé, kolik Kozorohů obojího pohlaví má neobvyklý umělecký talent. Možná pramení z vrozeného smyslu pro rovnováhu, harmonii a z vědomí, co lahodí smyslům a co je správné. Než ale nějakou činnost vůbec začnou, seženou si nejlépe hned několik nezávislých posudků, na kterých si ověří, zda onu věc lze vůbec provézt.

Ve znamení Kozoroha se narodil i Michal Tučný, který ve svém boji se zákeřnou nemocí bohužel v roce 1995 podlehl. V jeho osobě odešel nezapomenutelný král české country music, který dokázal proměnit prakticky každou píseň v evergreen. Své písně totiž zpíval srdcem.

Puntičkář a kliďas, přesto stálý trémista s možná až přehnaným pocitem vlastní zodpovědnosti za druhé. Takový byl Michal Tučný, který se narodil 11. ledna.

autor: Jaroslav Kopejtko | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio