Králík s červenou šťávou

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň

podle paní Vlasty z Chrástu.

Suroviny:

  • 1 králík
  • 3 velké cibule
  • sůl
  • červená paprika
  • bobkový list
  •  nové koření
  • celý pepř
  • 1 celé máslo

Postup:

Králíka naporcujeme, osolíme, opaprikujeme, dáme do pekáče, posypeme nahrubo nakrájenou cibulí, přidáme všechno koření. Máslo v kastrůlku zahřejeme k varu. Máslem zalijeme králíka, přiklopíme a necháme den uležet. V troubě vyhřáté na 180°C dusíme do poloměkka, odklopíme a dopečeme do červena. Šťávu přecedíme.

Příloha: bramborový knedlík a kompot

autor: posluchač

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.