Králík s červenou šťávou
podle paní Vlasty z Chrástu.
Suroviny:
- 1 králík
- 3 velké cibule
- sůl
- červená paprika
- bobkový list
- nové koření
- celý pepř
- 1 celé máslo
Postup:
Králíka naporcujeme, osolíme, opaprikujeme, dáme do pekáče, posypeme nahrubo nakrájenou cibulí, přidáme všechno koření. Máslo v kastrůlku zahřejeme k varu. Máslem zalijeme králíka, přiklopíme a necháme den uležet. V troubě vyhřáté na 180°C dusíme do poloměkka, odklopíme a dopečeme do červena. Šťávu přecedíme.
Příloha: bramborový knedlík a kompot
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.