Královský biftek
od kuchaře Michala Haase z restaurace Hamrovka Dobřív
Suroviny:
hovězí svíčková
sůl,pepř
2 lžíce tuku
2 dcl vývaru nebo vody
lžička másla
lžička pikantní hořčice
8 plátků anglické slaniny
kousek křenu
solamyl
Postup:
Svíčkovou odblaníme a ukrojíme přes vlákno. Mírně rozmáčkneme, nenaklepáváme, posolíme, opepříme, přidáme solamyl a potřeme olejem. Na rozpálené pánvi zprudka z obou stran opékáme zhruba tři minuty. Potom maso vyjmeme a uložíme na teplo. Orestujeme slaninu, do výpeku nalijeme vývar, přidáme máslo a worchester. Dochutíme ‚na biftek dáme hořčici a plátky slaniny a nastrouhaný křen. Přelijeme šťávou.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka