Kuchař Hugo Hromas vaří na ohni i svíčkovou
4. duben 2019
Láska i přátelství prochází žaludkem. Přesvědčil se o tom i kuchař Hugo Hromas, který už několik let vaří jen pod širým nebem. Inspiroval ho svět nomádů. V zahraničí spolupracuje s organizací Lékaři bez hranic na projektech, ve kterých pestrá kuchyně spojuje národy. Na Rokycansku, kam se nedávno přestěhoval, propaguje vaření z regionálních potravin a chystá stavbu komunitní pece na chleba.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Procházet se vesmírem a dotýkat se hvězd je možné i ve svěrací kazajce…
Jan Pokorný, moderátor


Tulák po hvězdách
Vězeň Darrell Standing, původně profesor agronomie, byl za vraždu svého kolegy odsouzen na doživotí. Pět let pak strávil ve tmě v samovazbě, dost často i ve svěrací kazajce.