Kulturní echo

5. listopad 2007

V plzeňském Divadle Alfa dnes budou hostovat herci z Prahy. Divadlo Ungelt zde od 19ti hodin sehraje představení Mathilda. V hlavních rolích se představí Jiří Bartoška a Zuzana Bydžovská. Do Karlových Varů dnes zavítá Divadlo na Fidlovačce. Na zdejší scéně uvede komedii Blboun. V inscenaci plné pikantních nedorozumění a ztřeštěných záměn hrají například Tomáš Töpfer, Petr Rychlý, Eliška Balzerová nebo Marta Issová. Začátek je v 19:30.

Koncerty
Komorní koncert z děl západočeských skladatelů a pěvecký recitál Ireny Výrutové se koná dnes od 19:30 v přednáškovém sále Západočeského muzea v Plzni.

Malá divadelní scéna v Měšťanské besedě v Plzni uvádí od 19:30 koncert skupiny Bokomara a zpěvačky Nadi Urbánkové.

Mozartovo Requiem zazní dnes od půl sedmé večer v arciděkanském kostele v Klatovech. Účinkují klatovské Kolegium pro duchovní hudbu a Komorní orchestr Základní umělecké školy Josefa Kličky.

V Karlových Varech pokračuje 42. ročník Mezinárodní pěvecké soutěže Antonína Dvořáka. Od 13 do 18 hodin probíhá v Lázních I druhé kolo oboru Junior.

Výstavy
Fotografie Věry Melicharové a Kateřiny Kabátové si ode dneška můžete prohlédnout ve vstupní hale budovy Českého rozhlasu Plzeň na náměstí Míru.

Brusel očima fotografů s mentálním postižením představuje výstava, která dnes začíná v mázhausu plzeňské radnice.

A náš poslední dnešní tip - v karlovarském klubu Paderewski začíná v 18:30 vernisáž výstavy fotografky Hany Rysové "Bigbíťáci 60. let". Výstava přibližuje začátky českých hudebních veličin ve zlatém bigbítovém období. Po vernisáži bude od 19:30 následovat recitál pražského písničkáře a "feministy" Jana Buriana.

Spustit audio

Více z pořadu