Kulturní echo

7. listopad 2007

"Sherrybaby" je americký film z roku 2005, který dnes promítá Filmový klub Esprit v kině v Měšťanské besedě v Plzni. Kino v Plasích má dnes na programu od 19:30 americké drama "Ten večer"s Meryl Streepovou v jedné z hlavních rolí.

DIVADLA
Seniorům je určeno dnešní představení muzikálu "Zpívání v dešti" ve Velkém divadle v Plzni. Komorní nabízí činoherní inscenaci hry světoznámého amerického dramatika Arthura Millera "Pohled z mostu". Hraje se pokaždé od 19 hodin.

Kabaretní a šantánové c.k. Divadlo Pluto hraje dnes od 19:30 v OD Centrum v Plzni-Doubravce, a to šantán na motivy soudniček Františka Němce. Má název "Seřezat Abdonka! Aneb Jak se válčí na pavlači II".

Festival Divadla Srdcem Miroslava Horníčka dnes pokračuje titulem z repertoáru příbramské scény. V plzeňském Divadle Miroslava Horníčka uvede svoji slavnou inscenaci "Hrdý Budžes" Bára Hrzánová, a to od 19 hodin.

"Kyanid o páté" můžete dnes vidět od 19 hodin v klubu d Západočeského divadla v Chebu.

KONCERTY
Hned dva koncerty můžete dnes navštívit v Přednáškovém sále Západočeského muzea v Plzni. Od 16:30 se tam chystá Koncert pěveckého oddělení plzeňské konzervatoře a od 19:30 Večer plzeňské konzervatoře s akordeonem a kytarou.

Charitativní koncert na podporu Nadace pro transplantaci kostní dřeně můžete navštívit v Buena Vista Clubu v Plzni. Od 19 hodin vystoupí na akci s názvem "Dřenění": Původní Bureš, Květy, Černá Mutace a Gothart. Ve 21 hodin začíná folkově zaměřený večer v plzeňském Divadle Pod lampou. Tam budou hrát: folkový "Ticho de pré coupe band", folkrocková Bílá nemoc a rocková alternativa Mamuma.

Kubánská kapela Son Caliente hraje od 21 hodin v plzeňském klubu House of Blues.

Šansonový recitál francouzské herečky žijící v Čechách Chantal Poullain můžete navštívit od 19:30 v Produkčním centru Kamenná v Chebu.

VÝSTAVY
Vernisáž výstavy obrazů Karla Paška začíná dnes v 17 hodin v plzeňské Galerii Bílé nároží.

LITERATURA
Literární večer s názvem "Via Dolorosa - Pocta akad. Malíři Vladimíru Havlicovi" pořádá dnes od 19 hodin Galerie města Plzně. Jedná se o uvedení básnické skladby Michaely Pánkové, v pořadu účinkují Blanka Hejtmánková a Jindřich Kout, které na keltskou harfu doprovodí Alexandra Ledinská.

autor: Petra Kosová
Spustit audio

Více z pořadu