Kulturní echo

14. leden 2008

Koncert ze skladeb soudobých autorů - Pedrixe, Bezděka, Slimáčka, Lukáše a Ebena - je připraven od 18 hodin v Západočeském muzeu v Plzni. Účinkovat budou žáci základních uměleckých škol


Návrat Odyssea aneb Paráda papá Offenbacha uvádí od 19,30 plzeňské kabaretní a šantánové c.k. divadlo Pluto.

Inscenaci antického příběhu Elektro, má lásko! o zradě, nenávisti, pomstě a lásce se hraje dnes na Stálé divadelní scéně v Klatovech a zítra v Horažďovicích. Představení Docela velkého divadla v režii Jurije Galiny začíná v 19.30 hodin. (Hrají Jan Révai, Lenka Lavičková, Jana Galinová, Robert Stodůlka, Alena Boháčová a Petr Erlitz)

Přijďte a shlédněte kočovné představení Manoret zve soubor Chlupatej kaktus do plzeňského divadla Dialog na 19. hodinu.

Divadelní komedie je titul představení, které uvádí v 19 hodin Divadlo bez zákulisí v městském divadle v Sokolově.

KONCERTY

Scott Joplin´s Ragtime String Quartet má ve 20 hodin koncert v Císařských lázních v Karlových Varech. Ragtime vám bude hrát klasický smyčcový kvartet.

K doprovodnému programu Tříkrálové sbírky patří i dnešní koncert v plzeňském kostele sv.Martina a Prokopa, na kterém od 17 hodin vystoupí žáci Základní umělecké školy v Lobzích.

VÝSTAVY

Pokud jste se ještě nestihli podívat na výstavu Čas ticha, která probíhá v plzeňské Galerii u svaté Anny, máte šanci. Je totiž prodloužena do 18. ledna. Hedvábné obrazy Alice Vegrové si zájemci mohou prohlédnout v pracovní dny od 13 do 18 hodin.

Budovatelské plakáty vyzývající ke sběru pecek nebo k účasti na brigádách visí v krajské knihovně v Karlových Varech. Ovšem, že jen na výstavě, kterou doprovází i ukázky z bývalého regionálního tisku. Plakáty jsou zajímavé i tím, že se většinou vážou právě ke Karlovým Varům a okolí.
autor: Eva Kačánová
Spustit audio

Více z pořadu