Kulturní echo

15. leden 2008

Gabriela Filippi, Máša Málková a Milan Friedl účinkují v pořadu Apollón a múzy v Polanově síni knihovny města Plzně. Texty z díla Homéra, Vergilia, Ovidia a dalších doprovodí na varhany Vojtěch Esterle. Začátek je v 17 hodin.


Příběh oživlé loutky mohou návštěvníci Velkého divadla v Plzni sledovat v baletu Coppélie. Začátek představení je v 19 hodin.

Limonádový Joe zve na westernovou hudební revui také v 19 hodin do plzeňského Komorního divadla.

Inscenace antického příběhu Elektro, má lásko! o zradě, nenávisti, pomstě a lásce se hraje v Horažďovicích. Představení Docela velkého divadla v režii Jurije Galiny začíná v 19.30 hodin. (Hrají Jan Révai, Lenka Lavičková, Jana Galinová, Robert Stodůlka, Alena Boháčová a Petr Erlitz)

KONCERTY

Žáci Základní umělecké školy Bedřicha Smetany v Plzni mají od 16,30 koncert v plzeňských Masných krámech.

Světové melodie i hity české dechovky zazní na Večeru s harmonikou v lázeńském domě Akademik Běhounek v Jáchymově. Pozvání platí na 19,30

VÝSTAVY

Trochu jiný Brusel je titul putovní výstavy dvaceti fotografií Jana Fikáčka, která zobrazuje hlavní město Evropské unie z jiného úhlu než jsme zvyklí. Cyklus těchto snímků je inspirován esejí spoluautora koncepce výstavy Jana Jařaba. Prohlédnout si jej můžete v Galerii Evropského domu na náměstí Republiky v Plzni do konce ledna.

Jaké byly počátky lyžování na Šumavě přibližuje výstava v Kašperských Horách. Archivní fotografie jsou k vidění ve výstavní síni na radnici v pracovní dny ještě do 31. ledna
autor: Eva Kačánová
Spustit audio

Více z pořadu