Kulturní echo

10. duben 2008

Houslový virtuos Václav Hudeček je hostem VII. koncertu abonentního cyklu B Plzeňské filharmonie. V programu zazní Glazunova symfonická báseň Stěnka Razin, Chačaturjanův Koncert pro housle a orchestr a Dvořákova symfonie Z nového světa. Začátek je v 19,30 v Měšťanské besedě v Plzni.


Spirituál kvintet - nejstarší česká folková skupina koncertuje v Produkčním centru Kamenná v Chebu od 19,30

Hostem cyklu Hudební sklepy v plzeňském divadélku JoNáš je dnes Pepa Nos - skladatel, hudebník, zpěvák, herec, zedník i učitelé jógy - zkátka nezaměnitelná postava českého folku. Setkat se s ním můžete v 19,30

V plzeňském Divadle pod lampou začíná v 19 už osmé postupové kolo Múzy. Na scéně se utkají kapely Layla, Okrozom, Pátý přes deváty a Katana.

V plzeňském Hifiklubu na vás ve 20 hodin čeká s tradiční povelikonoční besídkou Démophobia. Spoluúčinkovat bude Anička Spitzbartová - vítězka celorepublikové kytarové soutěže Zlatá struna.

Buena Vista club v Plzni uvídá v 21 hodin skupinu Bůhví s Ondřejem Brzobohatým.

Věra Špinarová se skupinou Adama Pavlíka vystoupí na koncertě v Kralovicích. Začátek je v 19 hodin.

Dechovka Křídlovanka z Čáslavi rozezní v 18 hodin Lidový dům ve Staňkově.

Koncert akordeonových souborů se uskuteční od 17 hodin v kulturním domě Šeříková v Plzni. Představí se na něm soubory plzeňských základních uměleckých škol a ze ZUŠ z Nepomuka.

Básně do tmy aneb Básničky pro třmínek, hlemýždě a kovadlinku je nadepsáno dnešní setkání s františkolázeňskou básnířkou Alenkou Vávrovou a její tvorbou. Pořad začíná v 19,30 v Divadle Boženy Němcové a vystoupí v něm také skupina gotické a renesanční hudby GUTTA z Plzně, divadelní sdružení TRYCHTÝŘ z Gymnázia Cheb, hudebník a recitátor Karel Baštář a Pavel Varmus - nevidomý ladič klavírů a muzikant zaimprovizuje na piáno své "Křečové momenty". Moderovat budou Petr Jančařík a Jiří Hlobil . Dobrovolné vstupné bude věnováno na konto Kapka naděje a na pomoc k natočení CD poezie a hudby pro nevidomé.

Do Klatov dnes platí pozvánka na program k zahájení turistické sezony , který začne v 10 hodin. Krátce nato vystoupí Žesťové kvinteto žáků ze ZUŠ v Klatovech a v průběhu dopoledne se ještě představí Soubor písní a tanců Šumava a Šumavánek a mažoretky. Na poledne je nachystán historický šerm a kejklíři a pak opět mažoretky, country muzika, jarmark a na mnohé památky je dnes vstup zdarma.
autor: Eva Kačánová
Spustit audio

Více z pořadu