Kuře s rýží a "sosíkem"
Kuře s rýží a "sosíkem"
recept: lektorka vaření Helena Jůzová
Suroviny :
1 kuře
1/3 másla
3 stroužky česneku
2 lžičky mleté sladké papriky
2 lžičky kari koření
3 lžičky soli
pepř (podle chuti)
2 polévkové lžíce medu
voda
hladká mouka
1/3 másla
3 stroužky česneku
2 lžičky mleté sladké papriky
2 lžičky kari koření
3 lžičky soli
pepř (podle chuti)
2 polévkové lžíce medu
voda
hladká mouka
Postup:
Máslo rozehřejeme a přimícháme do něj prolisovaný česnek, papriku, kari koření, sůl, trochu pepře a med. Rozmícháme a naporcované kuře touto směsí ze všech stran potřeme. Naskládáme do pekáčku a přilijeme vodu asi do výše 1 cm. Pečeme přiklopené ve vyhřáté troubě na 200°C. V případě potřeby podléváme vodou. Ke konci odklopíme, aby se vypekla kůrka. Aby nám vznikl sosík, do vypečené šťávy přidáme mouku smíchanou s trochou vody. Nepřidáváme jí moc, aby nám z toho nevznikla omáčka, ale pokud se tak stane, zředíme vodou a krátce povaříme.
Ideální přílohou ke kuřeti se sosíkem je rýže, dušená či vařená tak jak máte rádi. Ale pokud rýži neradi, tak ji klidně nahraďte bramborami nebo pečivem či chlebem.
Ideální přílohou ke kuřeti se sosíkem je rýže, dušená či vařená tak jak máte rádi. Ale pokud rýži neradi, tak ji klidně nahraďte bramborami nebo pečivem či chlebem.
.
