Kuřecí jehly v pivním těstíčku
Kuřecí jehly v pivním těstíčku
recept podle paní Jiřiny
Suroviny:
600 g kuřecíh prsíček
200 g šunkového salámu
200 g tvrdého sýra
150 g žampionů
1 dcl piva
2 papriky
2 vejce
hladká mouka, grilovací koření, mletý pepř, olej a sůl
200 g šunkového salámu
200 g tvrdého sýra
150 g žampionů
1 dcl piva
2 papriky
2 vejce
hladká mouka, grilovací koření, mletý pepř, olej a sůl
Postup:
Maso nakrájíme na menší kousky, posypeme grilovacím kořením a opečeme na rozehřátém oleji. Salám, sýr a papriky nakrájíme na kostky a větší žampiony na polovinu. Na jehly napichujeme střídavě maso, sýr, papriku, salám a žampiony. Osolíme a opepříme.
Z piva, mouky a vajec vymícháme těstíčko. Jehly v něm obalíme a osmažíme.
Příloha: brambory a zeleninový salát
Příloha: brambory a zeleninový salát
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.