Rybí filé v bylinkové krustě. Křupavé a voňavé

Recept je velmi jednoduchý, chutný a rychlý. Mohla by to být docela dobrá inspirace pro ty, kteří nemají úplně v oblibě kapra. S bramborovým salátem to bude výborná večeře, podobná té tradiční štědrovečerní.

Ingredience
  • 600 g mražených rybích filetů
  • 1 polévková lžíce koření na ryby nebo jiných oblíbených bylinek (šalvěj, franzouzské bylinky, italské bylinky)
  • polohrubá mouka na obalení
  • sůl
  • olej na smažení

Rybí filé necháme jen trochu povolit, ale nerozmrazujeme. Osolíme a posypeme oblíbenými bylinkami, které jsme před použitím promnuli v rukou. To proto, aby se více rozvinula jejich vůně. Pak každou porci obalíme v polohrubé mouce tak, že mouku do rybího masa hodně vtlačíme. V rozpáleném oleji smažíme nejprve prudce a pomaleji dopékáme. Takto upravené rybí maso získá křupavou krustu a uvnitř zůstává velmi šťavnaté.

Příloha: vařené nebo pečené brambory, bramborový salát, bramborová kaše, dušená zelenina, čerstvá nebo nakládaná zelenina, kompot...

Pro přípravu tohoto receptu můžeme samozřejmě použít jakoukoliv čerstvou nebo mraženou rybu, ale i kuřecí prsíčka či vepřové kotlety.

Jako další přílohu vyzkoušejte vařenou červenou řepu. Ochuťte ji solí, mletým pepřem, octem a nastrouhaným křenem, na závěr pokapejte olivovým olejem.

Mirka Kuntzmannová

Miroslava Kuntzmannová

Původním povoláním zdravotní laborantka, ale vaření ji baví už od dětství. Od roku 1994 vydává populární kuchařské knihy i videa. Spolupracovala s Jiřinou Bohdalovou a jako první u nás napsala i kuchařku ze seriálového prostředí Recepty z Ulice.

autor: iko