Kuřecí maso s lečem a těstovinami

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň

paní Miloslavy z Chodova

Ingredience
  • 400 g kuřecích prsíček
  • 1 velká sklenice zeleninového leča
  • 2 - 3 lžíce oleje
  • 1 středně velká cibule
  • provensálské koření
  • sůl, pepř (podle chuti)
  • těstoviny

Kuřecí prsíčka omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Orestujeme, dáme na olej, nesolíme (necháme zatáhnout). Přidáme na měsíčky nakrájenou cibuli a lečo (větší kousky můžeme pokrájet) a dusíme společně s masem, dokud maso nezměkne, asi 20 minut. Okořeníme provensálským kořením, osolíme, podle chuti můžeme i opepřit.

Těstoviny připravíme klasickým způsobem a uvařené přimícháme do směsi.