Kuřecí maso s lečem a těstovinami
paní Miloslavy z Chodova
Ingredience
- 400 g kuřecích prsíček
- 1 velká sklenice zeleninového leča
- 2 - 3 lžíce oleje
- 1 středně velká cibule
- provensálské koření
- sůl, pepř (podle chuti)
- těstoviny
Kuřecí prsíčka omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Orestujeme, dáme na olej, nesolíme (necháme zatáhnout). Přidáme na měsíčky nakrájenou cibuli a lečo (větší kousky můžeme pokrájet) a dusíme společně s masem, dokud maso nezměkne, asi 20 minut. Okořeníme provensálským kořením, osolíme, podle chuti můžeme i opepřit.
Těstoviny připravíme klasickým způsobem a uvařené přimícháme do směsi.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.