Kuřecí nudličky po Slovácku

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň

podle paní Hanky z Chebu

Suroviny:

500 g kuřecích řízků
sůl a pepř
3 lžíce oleje
125 g anglické slaniny
2 stroužky česneku
2 - 3 mírně pálivé feferonky
300 g sterilovaného leča
2 lžíce kečupu

Postup:

Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a opečeme na horkém oleji. Přidáme na nudličky nakrájenou slaninu, hrubě nasekaný česnek a orestujeme. Pak přidáme nakrájené feferonky, lečo, kečup a krátce podusíme do změknutí.

Přílohy: rýže, hranolky, krokety.

autor: posluchač

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.