Kuřecí roládky s vínem

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň

podle paní Aleny z Chodova

Suroviny na 4 porce:

200g brokolice
sůl a pepř
100g sušených meruněk
100ml bílého vína
800g kuřecích řízků
1 lžíce nasekaného tymiánu
100g anglické slaniny
2 lžíce oleje
100ml kuřecího vývaru
1 lžička solamylu
2 lžíce zakysané smetany
1 lžíce pomerančové šťávy

Postup:

Brokolici očistíme, rozebereme na menší růžičky a spaříme ve vroucí osolené vodě. Necháme okapat. Meruňky zalijeme bílým vínem. Řízky opláchneme, lehce naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme nasekaným tymiánem. Nakonec na plátky masa položíme část okapaných meruněk, maso stočíme do závitku a vložíme do plátku slaniny. Opékáme na oleji ze všech stran 10 -12 minut. Pak přidáme zbylé nasekané meruňky s vínem, přilijeme vývar a dusíme do měkka. Závitky potom vyjmeme a výpek zahustíme solamylem. Omáčku zjemníme smetanou, ochutíme pomerančovou šťávou, pepřem a solí. Promícháme, přidáme brokolici, závitky a ještě chvíli prohřejeme.

Příloha: rýže


autor: posluchač