Letní karbanátky
podle paní Libuše z Kovčína.
Suroviny:
500 g mletého masa
koření do mletého masa
2 vejce
cibule
trochu strouhanky
sůl
4 rajčata
oleje na vymazání pekáče
Postup:
Připravíme klasickou karbanátkovou směs a vypracujeme navlhčenýma rukama karbanátky.
Dáme je na vymaštěný pekáč a zasypeme rajčaty, nakrájenými na kostičky a cibulí nakrájenou na kolečka. Podlijeme trochu vodou a pečeme asi 30- 40 minut.
Podáváme s brambory nebo bramborovou kaší.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.