Letní měsíce budou i letos pro řidiče dobou uzavírek

1. červenec 2021 14:20, aktualizováno

Řidiči v Plzeňském kraji musí jako každý rok počítat během letních měsíců s problémy, které s sebou nesou opravy silnic. Právě v tomto období mají silničáři nejvíce práce.

Aktuálně je uzavřena silnice druhé třídy mezi Bílou Horou v Plzni a obcí Zruč-Senec. Tato akce byla dlouhodobě připravovaná a Správa a údržba silnic Plzeňského kraje na tuto akci získala dotaci z Integrovaného regionálního operačního programu. Úplná uzavírka této silnice je plánovaná do 12. září. Poté bude spuštěn částečný provoz. Po dokončení prací se řidiči mohou těšit na 1,1 km nové rozšířené komunikace.

Rekonstrukcí prochází také most v Horšovském Týně. Práce na mostu budou trvat do konce letošního roku. Při rekonstrukcích mostních objektů je vždy realizována úplná uzavírka a je nezbytné, aby byla použita objízdná trasa.

Do druhé poloviny srpna bude probíhat rekonstrukce komunikace II/117 mezi Lipnicí a Spáleným Poříčím. V období prázdnin bude uzavřena také silnice II/183 mezi Nebílovským Borkem a Nebílovy.

V Plzni pokračuje výstavba městského okruhu

Na okruhu, který propojí Křimickou a Karlovarskou třídu, probíhají intenzivně stavební práce. „Zhotovitel stavby zatím dodržuje schválený harmonogram,“ uvedl ředitel Správy a údržby silnic Plzeňského kraje Martin Vít. Stavební náklady této akce přesahují dvě miliardy korun.

Do současné doby byly zrealizovány zhruba dvě třetiny betonáže mostovky estakády, jsou dokončeny přeložky inženýrských sítí a pokračuje se v zářezu terénu na hlavní trase směrem ke Globusu.

„Rád bych apeloval na všechny občany, kteří využívají prostor podél řeky Mže k nějakým volnočasovým aktivitám, aby respektovali zákazy a s ohledem na vlastní bezpečnost nevstupovali do staveniště městského okruhu,“ uzavřel Martin Vít.

autoři: Veronika Krátká , Iva Štěpánková | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio