Likér z ledových kaštanů
podle paní Aleny z Chodova.
Suroviny:
- 250 ml šlehačky
- 1 salko
- 3 tyčinky tmavých ledových kaštanů
- 50 g hořké čokolády (na vaření)
- 0,5 litru rumu
Postup:
Šlehačku dáme do hrnce, přidáme nalámanou čokoládu a rozdrobené ledové kaštany. Za stálého míchání povaříme do rozpuštění. Necháme vychladnout, pak vmícháme salko a rum. Promícháme a přelijeme do menších lahví.
Vzniklý likér necháme odležet v chladu asi tak 14 dní.
Pijeme vychlazené.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.