Likérka Jan Becher přesune část provozu z centra města

19. duben 2005
Tento pořad

Společnost Karlovarská Becherovka modernizuje své vybavení. Proto přesune část provozu na okraj Karlových Varů. Bylinný likér se bude od května stáčet do láhví už jen na jediném místě a to v městské části Bohatice. Stáčírna by měla absorbovat veškerou současnou produkci likéru v Karlových Varech.

Karlovarská Becherovka likviduje nyní jednu ze svých dvou stáčíren. Starou linku v centrálním objektu firmy na karlovarské třídě T. G. Masaryka odstraní a uvolněný prostor využije pro jiné účely. Důvodem přestěhování technologie stáčení byla neefektivnost stávajících dvou linek. Ani jedna nebyla využita na plnou kapacitu. Prostory v centrálním objektu byly navíc velice stísněné. Linka v Bohaticích bude mít po částečné modernizaci a doplnění o nové komponenty stejnou kapacitu jako původně obě dvě linky.

Logo

Do modernizace stáčírny společnost investovala několik desítek milionů korun. Přesnou částku ale firma nezveřejňuje, stejně jako neuvádí kapacitu linky a své výrobní výsledky. Přesun plnírny s sebou přináší i snižování pracovních míst, a to o 13 zaměstnanců.

Změna stáčírny se netýká vlastní produkce bylinného likéru. Celý proces od míchání bylin přes jejich macerování až po zrání v dubových sudech se bude nadále odehrávat v centru Karlových Varů a ve sklepeních pod třídou T. G. Masaryka a ulicí D. Bechera.

autor: Jiří Brechličuk | zdroj: ČTK
Spustit audio