Makrela po francouzsku na smetaně se zeleným pepřem a bramborami
podle paní Jitky
Suroviny pro 4 porce:
4 makrely (vykuchané bez hlavy a ocasu)
1 kg brambor
1 šlehačka
100g taveného smetanového sýra
1 lžíce zeleného pepře
sůl
citrón
máslo
1 balíček mražené zeleninové směsi
Postup:
Rozkrájené makrely osolíme, pokapeme citrónovou šťávou a naplníme zeleninovou směsí. Ryby naskládáme do pekáče s troškou másla naplněnými břichy nahoru. Poklademe kousky másla a pečeme 30 minut při 170°C. Zbylou zeleninu orestujeme na másle na pánvi, zalijeme smetanou do které při varu přidáme sýr a zelený pepř. Vaříme, mícháme dokud se vše nespojí do hladké omáčky. Nakonec dle chuti osolíme.
Přílohy: vařený brambor
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.