Makrela po francouzsku na smetaně se zeleným pepřem a bramborami

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň

podle paní Jitky

Suroviny pro 4 porce:

4 makrely (vykuchané bez hlavy a ocasu)
1 kg brambor
1 šlehačka
100g taveného smetanového sýra
1 lžíce zeleného pepře
sůl
citrón
máslo
1 balíček mražené zeleninové směsi

Postup:

Rozkrájené makrely osolíme, pokapeme citrónovou šťávou a naplníme zeleninovou směsí. Ryby naskládáme do pekáče s troškou másla naplněnými břichy nahoru. Poklademe kousky másla a pečeme 30 minut při 170°C. Zbylou zeleninu orestujeme na másle na pánvi, zalijeme smetanou do které při varu přidáme sýr a zelený pepř. Vaříme, mícháme dokud se vše nespojí do hladké omáčky. Nakonec dle chuti osolíme.


Přílohy: vařený brambor

autor: posluchač