Nejnovější
-
Jídlo
Králičí stehna na smetaně. Maso se před pečením marinuje ve vinném nálevu
Podle tohoto receptu můžeme připravit i jiné druhy masa, jen přizpůsobíme dobu marinace a dušení. Třeba vepřové maso budeme marinovat i dusit déle.
-
Jídlo
Zelnice a Židovské brambory. Výtečná staročeská jídla
Tato jídla pocházejí z Přešticka. V kraji se husařilo, to znamená, že se pěstovaly ve velkém husy, bylo dost husího sádla a škvarků. Ani o hlávkové zelí nebyla nouze.
-
Jídlo
Lišácká hovězí pečeně. Něco pro milovníky hub a masa
Prý rostou! A lišek je podle slov některých houbařů celkem dostatek. V tomto receptu si v kuchyni pohrajeme s přípravou delší dobu, ale výsledek stojí za to.
-
Jídlo
Citronové řezy. Svěží moučník pro horké dny
Vyzkoušejte osvěžující řez s příjemně nakyslým krémem. Mohlo by to být to pravé pro letní horké dny. Navíc jde o rychlý a nenáročný recept.
-
Jídlo
Vařený květák s osmaženou strouhankou. Připravte si pestrý talíř
Vařený květák s osmaženou strouhankou se podával téměř v celém Rakousko – Uhersku. Někdy jako příloha, jindy jako samostatný pokrm.
-
Jídlo
Dušenice. Dušená krkovice prokládaná plátky cibule a česneku
Recept je od vnučky paní Anny z Vojtanova, která oslavila 91. narozeniny. Tímto pokrmem vždy uctí svou rodinu. I v tomto věku je čiperná a v kuchyni si počíná jako mladice.
-
Jídlo
Kočičí štajryš. Staročeský, jednoduchý, výborný
Tento staročeský pokrm pochází ze západu a jihu Čech. Ovšem obdobné pokrmy se v jiných krajích naší země také vařily a ještě vaří a také nesou libozvučná jmena.
-
Jídlo
Vepřová plec podle šenkýře. Klasika českých hospod
Důležitou roli v receptu hraje pivo. Leckde připravují „šenkýře“ jinak, my doporučujeme tento způsob. Využijete třeba i sterilované lečo, které jste si v létě připravili.
-
Jídlo
Zámecké kotlety. Vynikající maso a k tomu palačinky
Jedná se o lahodný pokrm, který svým názvem zámecké kuchyni rozhodně hanbu neudělá. Na první pohled se zdá recept složitý, ale není tomu tak.
-
Jídlo
Sladké bochánky se skořicí plněné krémem. Fantastický dezert
Tento výborný moučník je jakousi obdobou tzv. pražského koláče. Toto těsto je však rychlejší, nemusí dlouho kynout a co se týká jeho měkkosti, v tom si s původním nezadá.
Stránky
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- …
- následující ›
- poslední »
O pořadu
Vaření s Mirkou Kuntzmannovou
Rozmanité kuchařské recepty z celého světa, vyzkoušené v kuchyni Mirky Kuntzmannové.
Čas vysílání
pátek 9:10 | Plzeň |
pátek 9:10 | Karlovy Vary |
Další pořady
-
Úsměv, prosím
V rubrice Úsměv, prosím představujeme komiky, kterým ani čas neubral na jejich moudrosti, poutavém vyprávění a smyslu pro humor.
-
eRko
Magazín o Českém rozhlase. Novinky z vysílání, zajímavosti ze zákulisí, rozhovory se zajímavými lidmi i soutěž o ceny. Moderuje Jan Kovařík.
-
Neočekávaný dýchánek
Neočekávaný dýchánek je zábavná talkshow Petra Jančaříka s hosty, natáčená v Divadle Alfa.
-
Na cestě
Je dávnou specialitou naší malé země, že o víkendech vyrážejí z měst trampové s nabalenými usárnami, teletinami, krosnami či prostě baťohy a směřují do přírody.