Masové plátky se zázvorem a tymiánem

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň

podle paní Margity z Plané

Suroviny:

4 plátky masa ( hovězí, kuřecí, vepřové, králičí)
2 – 3 cibule
olej, máslo (sádlo a máslo)
mletý zázvor, tymián
sůl, pepř
2,5 lžíce hladké mouky
vývar (voda)


Postup:

Maso osolíme, opepříme, po jedné straně posypeme zázvorem , po druhé tymiánem a necháme chvíli odležet. V hrnci rozpálíme olej s máslem, přidáme nadrobno pokrájenou cibuli, necháme zesklovatět, vložíme plátky masa a restujeme než se cibulka osmaží dozlatova. Podlijeme vývarem (vodou) a dusíme doměkka. Maso vyndáme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, podlijeme, omáčku provaříme a přecedíme. Plátky masa vrátíme do omáčky a podáváme.


Přílohy: rýže, knedlíky, brambory, těstoviny

autor: posluchač