Meruňkový džem s mandlemi

Poradíme vám

podle Jaroslavy Kreuzbergové.

Suroviny:

  • 1,5 kg meruněk
  • 0,6 kg želírovacího cukru
  • 2 polévkové lžíce mandlových plátků
  • 4 polévkové lžíce cherry likér

Postup:

Meruňky omyjeme, nechápe okapat a vypeckujeme. Polovinu meruněk rozmixujeme v mixeru a polovinu nakrájíme na malé kousky. Ovoce dáme do hrnce a přidáme želírovací cukr. Zamícháme a necháme 3 až 4 hodiny odležet. Pak vaříme pouze 3 minuty.

Před koncem varu přidáme mandlové plátky a cherry likér. Zkusíme, jestli nám směs dobře rosolovatí, případně sebereme pěnu. Nalijeme do skleniček, uzavřeme, postavíme víčkem dolů a necháme v klidu.