Mezi Modravou a Filipovou Hutí na Šumavě vede nová naučná stezka

3. srpen 2012

Na novou naučnou stezku zve šumavská obec Modrava. Cesta určená pěším turistům vede do nedaleké Filipovy Huti. Malý okruh, který je možné projít za necelé dvě hodiny, nabízí atraktivní vycházku šumavskou krajinou.

Stezkou chce Modrava zajistit turistům především bezpečné spojení s Filipovou Hutí, a to mimo frekventovanou silnici. Nová stezka vede částečně na dohled od silnice, zároveň ale jedinečnou přírodou, podél Filipohuťského potoka, mimo ostatní turistické trasy. Turisté se tak mohou pokochat krásou typické šumavské bystřiny, kterou až dosud jen míjeli po silnici. Filipohuťský potok je také velmi atraktivní sousto pro fotografy a určitě tu uloví jedinečné snímky.

Okruh naučné stezky lze projít zhruba za dvě hodiny, pokud se návštěvníci nezdrží dlouho u panelů, informujících o místní floře a fauně.


Šumavské Modravě záleží na přílivu turistů, a proto se v současné době snaží o bezpečný průjezd a přechod obcí. Buduje novou náves a příští rok chce upravit dosud nepřehlednou a tedy nebezpečnou křižovatku a vyřešit autobusové zastávky.

autor: lum
Spustit audio