Mladí katolíci Plzeňské diecéze se sejdou s biskupem F. Radkovským

Katolická církev chystá v Plzni tradiční setkání biskupa plzeňské diecéze Františka Radkovského s mládeží. Poslední březnový víkend čekají na mladé věřící z Plzeňského a Karlovarského kraje, kteří se scházejí při příležitosti XXII. světového dne mládeže, bohoslužby, přednášky, filmy a hudba.

Setkání bude zahájeno v pátek 30. března společnou křížovou cestou, která začne v 18 hodin v katedrále sv. Bartoloměje a povede historickým centrem města Plzně. Jednotlivá zastavení křížové cesty připravují společenství mládeže z různých farností diecéze. Loni se této křížové cesty zúčastnilo kolem 400 lidí.

kříž

V sobotu bude program pokračovat od 9.30 v Salesiánském středisku mládeže v Plzni - Lobzích. Zajímavým hostem bude záchranář Martin Uher z Brna, který povede workshop na téma "Když jde v životě o sekundy". Další workshopy povedou např. Anna Srbová z Městské charity Plzeň (Kdo dává, dostává, mnohem víc přijme), salesiánka Olga Landrová (Z lásky roste misijní odvaha), plzeňští františkáni (Sv. František a Ježíš, vztah lásky) a další. Chybět nebudou ani modlitby, krátké filmy z nejrůznějších akcí, svědectví a adorace Nejsvětější svátosti. O hudební doprovod se postará skupina Quo vadis.

katedrála sv. Bartoloměje

Setkání mladých lidí se letos ponese v duchu Ježíšových slov: "Jako jsem já miloval vás, tak se vy milujte navzájem". Toto téma ve svém poselství k mladým zmínil papež Benedikt XVI. Akce vyvrcholí v sobotu mší, která začne průvodem s ratolestmi. Každý účastník dostane osobní požehnání od biskupa.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio