Mleté maso na grilu. Blýskněte se novinkou na zahradní party

Je čas dovolených, vybíráme si jídla, jejichž příprava bývá mnohem jednodušší a velmi často při jejich realizaci používáme gril. Tento recept je na gril právě jako dělaný. Můžete použít ale i troubu nebo pánev.

Ingredience
  • 600 g mletého vepřového masa
  • oblíbená kořenící směs (např. staročeské koření, koření na mletá masa, …)
  • 100 g anglické slaniny nebo uzeného bůčku
  • 2 velká vyzrálá rajčata
  • 2 papriky (z toho jedna pálivá)
  • 1 cibule
  • kvalitní kečup
  • trochu vegety
  • mletý pepř, sůl
  • olej na potření alobalu
  • alobal

Slaninu nebo bůček nakrájíme na drobné kostičky, zeleninu na jemné plátky. Mleté maso dobře promícháme se solí a mletým pepřem. Přidáme polovinu nakrájené slaniny a opět promícháme. Podle potřeby přidáme několik lžic studené vody. Směs rozdělíme na 4 stejné porce a vytvoříme z každé placičku. Připravíme si čtyři kusy alobalu, je lepší použít dvojitý, aby nevytekla šťáva, která je v tomto pokrmu vynikající.

Alobal potřeme olejem, do středu položíme placičku z mletého masa, na ni rovnoměrně rozestřeme připravenou zeleninu: rajčata, papriku, česnek a cibuli. Celý povrch posypeme zbylou nakrájenou slaninou a vegetou. Té stačí opravdu málo, jen na zvýraznění chuti. Nakonec pokapeme kečupem. Balíčky dobře uzavřeme, dáme na plech a vložíme do středně vyhřáté trouby. Pečeme cca 35- 40 minut při cca 160 °C.

Další možnost je, že balíčky dáme na pánev a na středním stupni tepelného zdroje pod poklicí pečeme cca 30 minut.

Pozor při otevírání balíčku, pára je velmi agresivní!

Vhodná příloha: vařené, pečené nebo šťouchané brambory, pečivo, nezapomínejme na zeleninové saláty

autor: iko