Mořský ďas se salátem z quinoy
Tento neobvyklý a hlavně zdravý recept nám poskytnul Jan Krob z Fine Food Academy.
Suroviny:
mořský ďas
quinoa
paprika
pak choi
jarní cibulka
sezamový olej
teryiaki
zázvorová omáčka
Postup:
Filety z mořského ďasa osolíme, opepříme a opečeme na pánvi.
Quinou namočíme do vody na 10 minut, aby se zbavila hořkosti. Propláchneme a vaříme podle návodu.
Papriku nakrájíme na drobné kostičky, opečeme na pánvi. Nakrájíme pak choi na menší kousky, nakrájíme jarní cibulku a zamícháme do quinoy.
Přidáme sezamový olej, teryiaki a zázvorovou omáčku. Dochutíme soli.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.