Mořský ďas se salátem z quinoy
Tento neobvyklý a hlavně zdravý recept nám poskytnul Jan Krob z Fine Food Academy.
Suroviny:
mořský ďas
quinoa
paprika
pak choi
jarní cibulka
sezamový olej
teryiaki
zázvorová omáčka
Postup:
Filety z mořského ďasa osolíme, opepříme a opečeme na pánvi.
Quinou namočíme do vody na 10 minut, aby se zbavila hořkosti. Propláchneme a vaříme podle návodu.
Papriku nakrájíme na drobné kostičky, opečeme na pánvi. Nakrájíme pak choi na menší kousky, nakrájíme jarní cibulku a zamícháme do quinoy.
Přidáme sezamový olej, teryiaki a zázvorovou omáčku. Dochutíme soli.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka