Mořský ďas se salátem z quinoy

Tento neobvyklý a hlavně zdravý recept nám poskytnul Jan Krob z Fine Food Academy.

Suroviny:

mořský ďas

quinoa

paprika

pak choi

jarní cibulka

sezamový olej

teryiaki

zázvorová omáčka

Postup:

Filety z mořského ďasa osolíme, opepříme a opečeme na pánvi.

Quinou namočíme do vody na 10 minut, aby se zbavila hořkosti. Propláchneme a vaříme podle návodu.

Papriku nakrájíme na drobné kostičky, opečeme na pánvi. Nakrájíme pak choi na menší kousky, nakrájíme jarní cibulku a zamícháme do quinoy.

Přidáme sezamový olej, teryiaki a zázvorovou omáčku. Dochutíme soli.

zdroj: Fine Food Academy

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.