Na Tachovsku ukradli mříže u kanálů podél dálnice, škoda je přes půl milionu

26. září 2012

Kovové mříže za více než půl milionu korun ukradl zloděj u dálnice na Tachovsku. V období od června do září zmizelo celkem 144 mříže, které v obou směrech dálnice zakrývaly odtoky a vpustě na dešťovou vodu. Případ teď šetří policie, která hledá možné svědky.

Mříže chybí v úseku 20 kilometrů, od 128. km až k hranicím s Německem. Neznámý pachatel odcizil 139 mříží od menších vtokových vpustí a mříže z pěti větších, takzvaných horských vpustí. Škoda je bezmála 532 tisíc korun.V úseku je instalovaná kamera, která ale nemá noční vidění. Vysledovat zloděje tak bude obtížné. Odkryté vpustě by sice neměly ohrožovat provoz, ve chvíli kdy se dovnitř dostane nepořádek a ucpou se žlaby, může dojít k zaplavení dálnice.

Policisté dálničního oddělení Ostrov u Stříbra žádají o spolupráci případné svědky krádeží. Veškeré informace, které by mohly souviset s krádežemi mohou sdělit na bezplatnou tísňovou linku 158 nebo přímo policistům dálničního oddělení Ostrov u Stříbra na tel.374 631 671.

Odcizené mříže z dálnice D5 na Tachovsku

Ředitelství silnic a dálnic už prý má vysoutěžené a objednané kamery pro dálnici D5, v tomto úseku by se jich mělo do konce roku objevit 10. Na dálnici jsou i kamery na mýtných branách, ale ty se zaměřují na sledování registračních značek vozidel a nemají za úkol sledovat dění na okrajích dálnice.

Ředitelství silnic a dálnic slíbilo, že do dvou týdnů osadí díry prozatím plastovými rošty. Protože se jedná o velké množství roštů, musí ty kovové
objednat a nechat vyrobit, což bude nějakou dobu trvat.

autor: lum
Spustit audio