Nadační fond Zdravotník má zajistit personál pro nemocnice Plzeňského kraje

5. leden 2011

Situace v českém zdravotnictví není právě růžová. Například nemocnice v bývalých okresních městech Plzeňského kraje se dlouhodobě potýkají s nedostatkem kvalitního zdravotnického personálu, který teď ještě v souvislosti s výzvou lékařských odborů Děkujeme, odcházíme může situaci rapidně zhoršit. Nezávisle na tomto stavu ale před dvěma lety iniciovali sami studující lékaři vznik nadačního fondu Zdravotník, který by měl pomoci personální situaci řešit. Podrobnosti zjišťovala Martina Klímová u poslankyně a zároveň předsedkyně fondu Milady Emmerové.

Programy budou dva - jeden na podporu a vzdělávání lékařů a zdravotních sester ve specializační přípravě a druhý pro studenty.
Do programu se budou moci zapojit jen studenti, kteří mají prospěch do průměru 2. Pokud budou vybráni a po studiu do předem smluvené nemocnice nastoupí, čekají je i další výhody.
Studenti se budou muset zavázat , že budou pracovat v daném zařízení po dobu pěti let po skončení studia.


V současné době probíhají jednání s deseti největšími firmami v regionu o možné finanční podpoře a kdo z nich se v jakém objemu zapojí by mělo jasné začátkem února.

autor: mkl
Spustit audio