Nádivka z cukety

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň

podle paní Zdeňky z Plzně

Suroviny:

40 – 50 dkg dužiny z cukety
1 – 2 cibule
půl hrnku strouhaného tvrdého sýra
půl hrnku oleje
1 hrnek polohrubé mouky
1 kypřicí prášek do pečiva
3 rohlíky
25 dkg anglické slaniny nebo gothaje
5 žloutků
sníh z bílků
1 lžička z vegety
sůl, pepř
4-5 stroužků česneku
trochu majoránky
petrželka

Postup:


Do větší mísy nakrájíme nejprve rohlíky na větší kostičky, na ně nastrouháme nahrubo dužinu z cukety osolíme a opepříme. Necháme odpočinout a mezitím si připravíme ostatní ingredience, které přidáváme do rohlíků.
Přisypeme strouhaný sýr, lžičku vegety, přilejeme olej, dále česnek,
cibuli, majoránku a hrnek polohrubé mouky s práškem do pečiva.Vše důkladně promícháme.
Přidáme slaninu nakrájenou na kostičky a úplně na konec žloutky, petrželku a lehce vmícháme sníh.
Dáme péct do vymazaného pekáčku nebo mísy a pečeme v předem vyhřáté troubě při 160° stupních 40 – 45 minut.

autor: posluchač

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.