Nedělní kulturní echo

28. červenec 2013

Aktuální přehled kulturních a společenských tipů z Plzeňského a Karlovarského kraje.

Denní oživené prohlídky na vás po celý den až do 17 hodin čekají na Starém Czernínském zámku v Chudenicích. Klasické prohlídky budou doplněny o divadelní výjevy ze života významných osobností spjatých s historií zámku.

Na sušickém ostrově Santos proběhne dětský den nazvaný "Kdo si hraje, zlobí míň". S dětmi se setká řada známých osobností, např. Bára Basiková, Jitka Šnajdrová, Jakub Kohák, Vladimír Šmicer, Vojtěch Dyk, Jakub Prachař, Ondřej Brzobohatý a další.

Posledním dnem končí Slavnosti města Horšovský Týn. Po celý den se na dolní části náměstí starají o zábavu během staročeského jarmarku soubory Collegium Fiddle Dolce, Malá muzika Nauše Pepíka, Metropolitan Jazz Band a rocková klasika Hudba Praha. Moderátorem slavností je náš rozhlasový kolega Jaroslav Kopejtko.

Odpolední program pro děti nachystala Měšťanská Beseda v Plzni. Divadýlko Kuba uvede pásmo Pohádek z klubíčka a to od 14 hodin a 30 minut.

A na pohádku jste zváni i na hrad Rabí - známý příběh O kohoutkovi a slepičce tam začíná v 15 hodin.

Pozveme vás také do lochotínského amfiteátru v Plzni, kde dnes v rámci festivalu Filmové noci promítají od půl desáté akční podívanou Smrtonosná past: Opět v akci.

Výstava fotografií Karla Steinera je k vidění v plzeňské Velké Synagoze. Otevřena je denně až do konce října.

A do konce července můžete v muzeu jižního Plzeňska v Blovicích navštívit výstavu Josefa Matějky, významného regionálního malíře, od jehož úmrtí právě letos uplynulo 60 let.

Spustit audio

Více z pořadu