Podzimní recepty Jaroslavy Kreuzbergové
podle paní Jaroslavy
Bezinkový sirup:
Bezinky otrháme, opereme a svaříme s hnědým cukrem (poměr 1:1) do zhoustnutí. Poté slijeme do čistých lahví, uzavřeme a skladujeme v lednici. Pijeme každý den jako vodu se šťávou nebo jako horký nápoj.
Rajská šťáva:
Rajčata rozdrtíme, přidáme citrónovou šťávu, worchester, sójovou omáčku, tymián a pepř. Vše dohromady rozmixujeme a podáváme jako nápoj s ledem nebo pijeme teplé.
Francouzský čaj z jablek a skořice
Suroviny:
4 jablka, 600 ml vody, med, skořice.
Postup:
Jablka nakrájíme i slupkou do hrnce, přidáme vodu a vaříme do změknutí. Pak scedíme a do odvaru vmícháme med a skořici. Pijeme teplé.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.