Ovocný špíz s kokosem
podle kuchaře Iva Růžičky ze Švejk restaurantu Tivoli v Plzni.
Suroviny:
- ovoce podle chuti (jahody, banán, jablko, ananas apod.)
- strouhaný kokos
- vajíčko
- olivový olej nebo máslo
- vanilková omáčka – uvaříme řídký vanilkový pudink, můžeme přidat trochu rumu
Postup:
Ovoce omyjeme, oloupeme, nakrájíme na stejně velké kousky napícháme na špejli. Namočíme v rozšlehaném vajíčku, obalíme v kokosu a opečeme na olivovém oleji na pánvi nebo na grilu.
Podáváme s vanilkovou omáčkou.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.